maanantai 30. tammikuuta 2012

Säälittävästi hand made

Tämä homma ei todellakaan mennyt niinkun stromsössä...Sain kuningasidean alkaa ompelemaan sydämiä ja tähtiä. Ei ollenkaan hyvä yhtälö ottaen huomioon, että mä en osaa ommella. Enkä laittaa koneeseen lankoja tai puolata sillä. Mutta kun intoa taas oli vaikka muille jakaa...

Aloitin vaatimattomasti tähden ompelemisella. Käsin tottakai, kun se ompelukone ei vaan tottele... Mulla oli selkeä visio, millainen siitä tulee. No siitä ei tullut sellainen. Ei ollenkaan. Se pieneni yhtäkkiä minikokoiseksi, kun käänsin sen ympäri. Eikä siinä ollut enää sakaroitakaan.

Seuraavaksi kokeilin sydäntä. Sen sain kursittua jotenkin kasaan, paitsi että sekin ratkesi ekan kerran kun käänsin sen. Eikä mulla ollut tietenkään pumpulia millä olisin sen täyttänyt, joten tungin sen täyteen lankaa. Ompelin vielä päälle pätkän hand made-nauhaa, vaikka sitä nyt ei olisi todellakaan tarvinnut nauhalla ilmoittaa. Sen kyllä näkee ja kauas.


Harjoitus kuulemma tekee mestarin, mutta luulen että tässä tapauksessa mikään harjoitus ei riitä. Kaikki vaan ei ole käsityöihmisiä.


Terkuin

Kookos


torstai 26. tammikuuta 2012

Ihka ekat...

Green Gatet on kotiutuneet tännekkin! Pitkään niitä olen katsellut ja ihaillut muiden blogeissa sekä ihan livenäkin. Jonkin aikaa olen pystynyt pitämään järjen päässä ja tyytymään siihen katseluun ja pohdintaan, että tarvinko niitä IHAN oikeesti.

Beiget pilkulliset latte-mukit oli niiin vastustamattomat : ) Ja niiden hankintaan oli oikeasti hyvä syy, kaikki kahvimukit oli ihan liian pieniä kunnon satsille maitokahvia...



Vähän vaan taas mietityttää, että mitenkähän tässä hommassa taas käy.  Kun nyt jo haaveilen ainakin kannusta, kulhoista... Ja mitä pidempään olen noita GG-astioita tsekkaillut, sen kivemmilta alkaa mun mielestä näyttää myös ne kaikki puna- ja sinikuvioisetkin astiat! Kun alkuun ajattelin, että ihan vaan pari noita beigejä juttuja. Eli tässä sitä taas mennään!


Onneksi mä tiedän,
että teitä on muitakin : D


Rentoa iltaa!

Terkuin

Kookos

maanantai 23. tammikuuta 2012

Carpe diem

Tänään olen tehnyt historiaa, nimittäin hiihtänyt ekan kerran moneen moneen vuoteen! Ja mikä yllättävintä, se oli kivaa. Ostin jo elokuussa valmiiksi (mega-alesta) pitopohjasukset ja on se vaan myönnettävä, että oikeilla välineillä hiihtäminen ei olekaan yhtään tyhmempää hommaa : ) Vanhat sukset kun oli ala-aste aikaiset.

Mun valtavan (pari vaivaista kilsaa) hiihtolenkin jälkeen olikin kiva torkuskella sohvalla pari tuntia. Äsken nostin itseni väkisin pystyyn, ettei ihan koko ilta mene nukkuessa...

Keksin viimein paikan Carpe diem-sisustustarralle. Meillä on alunperin mäntyinen arkku, joka on joskus maalattu kuultovalkoiseksi. Lätkäisin tarran sen kylkeen. Tarra Mokasta.



Sytytin eilen ulos heinäseiväs-telineeseen öljykynttilän palamaan. Voi kun muistaisikin aina vaihtaa siihen uuden öljykynttilän, kun entinen on palanut. On niin kiva tulla kotiin, kun lyhdyssä palaa kynttilä!




Nyt iltateetä ja ehkä vähän jotain herkkuja...
Maanantaista taas selvitty, joten herkut on ansaittuja.


Hämärähyssyistä iltaa




Terkuin

Kookos

lauantai 21. tammikuuta 2012

Keep calm and carry on...

Tämä on varmaan jo monille ihan tuttu ja vanha juttu, mutta itse löysin tän vasta nyt ja olen ihan innoissani! Pakko siis heti jakaa...

Jep, minäkin siis tykkään kovasti tosta "keep calm and carry on" sisustus-julisteesta, mutta en ole sitä itselleni hankkinut. Satuin vahingossa löytämään netistä sivuston, jolla tota slogania saa tuunattua oman mielensä mukaan, tai tulostaa ihan perinteisenä versiona. Itse tulostin beigen perusversion A4 kokoisena ja laitoin kehyksiin. Tähän hätään ei kotona ollut kun harmaat teräskehykset (ja kuvakin osui niihin ihan vinoon...) mutta kun oli taas niin kova kiire päästä heti kokeilemaan : ) Siis täältä löytyy sivusto.



Pitihän mun toki kokeilla omallakin tekstillä tota samaa juttua, ei kyllä mennyt tulostukseen asti...


Tolla sivustolla leikkimisen lisäksi mun päivä onkin melkeinpä kulunut nukkuen ja litratolkulla kahvia kitaten. Tarpeeksi isot kahvimukit on niin jees! Yö vaatii vielä veronsa...



Iskeekö Keep calm-teksti teihin muihin?

Ihanaa, vapaata, lauantai-iltaa!

Terkuin

Kookos

perjantai 20. tammikuuta 2012

Työyö

Ensi yö töissä. Sehän tarkoittaa sitä, että tänään mulla on ollut aikaa puuhastella kotona omiani koko päivä. Eli siis tehdä kotitöitä, lenkkeillä ja nukkua päiväunet...Käytiin koirien kanssa hurjalla väsytyslenkillä (ainakin mun väsytys, koirista en ole ihan varma) metsässä. Kun päästiin melkein auratulta tieltä metsään, valittiin reitti missä muut eivät olleet vielä kulkeneet. Lunta oli puoleen sääreen, hiki päässä piti paarustaa eteenpäin. Mutta hei, olihan tehokasta ja rasvaa (toivottavasti) paloi! Plussana oli kauniit lumiset maisemat.


Lumiportti


Valkoista


Lumipörrökkä

  
Väsytetty koira



Nyt valvomaan,
jotta muut voi nukkua...


Muille kivaa vapaailtaa,

Toivottelee

Kookos




keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Risuja ja tulppaaneja

Pakollisella ruokakauppa-turneella minäkin kaapasin mukaan valkoisia tulppaaneja. Ihania, ei voinut vastustaa. Kävin iltapimeässä riipimässä koivusta vähän risuja niiden sekaan ja sidoin yhteen luonnonnarulla. Köyhän leidin versio kukka-asetelmasta... Piristystä pöydälle, olinkin jo ehtinyt tappaa jouluasetelman kaikki  kasvit sypressiä myöten.


Ihme juttu, vaikka pakkasta ei ole edes paljon niin töissä ulkona seisoskelun jälkeen olin täysin syväjäädytetty. Lämmitin itseni terveellisellä iltapalalla: kaakaota ja laskiasipullia (uberherkkua, nami!) Laskiasipullat ehdottomasti hillolla, mantelista ei voi edes neuvotella!


Makuuhuoneen hyllyllä on pitkään keikkunut kyljellään mistä lie peräisin oleva rottinkisydän. Kyllästyin nostelemaan sitä jatkuvasti pystyyn. Lisäsin siihen sydännauhan ja ripustin narulla ikkunaan. Siellä se nyt roikkuu, ainakin toistaiseksi.



Kivaa iltaa,
taidan syödä vielä toisen
laskiasipullan...
eihän niitä nyt lasketa.


Terkuin

Kookos

tiistai 17. tammikuuta 2012

Olisihan se pitänyt muistaa...

Että minä EN VOI mennä vaan katselemaan mitään juttuja kauppoihin. Mun viime reissu Riviera Maisonia myyvään putiikkiin VAAN KATSELEMAAN niitä sisustusjuttuja ei mennyt hyvin. Mopo karkasi siis täysin käsistä (taas).

Kun  lähdin sieltä "katselemasta", mulla oli kassissa tähdenmuotoinen alusta ja pacific-lampunvarjostin (jolle ei ollut tietoakaan mistään lampunjalasta...). Mutta nyt on jo jalkakin, eli Kookos-valtakunnassa siis kaikki hyvin : )





Olen kävellyt tämän illan Carpe Diem-sisustustarra kädessä ja miettinyt sille sopivaa paikkaa. Vielä hakee, mutta hiljaa hyvä tulee... Ehkä mulle tulee The Oivallus jossain kohtaa. Tarra Mokasta.



Vähän taas sydämellistä juttua:




Miten teidän muiden mopot pysyy hallinnassa kaupoilla?
Vai pysyykö?


Terkuin

Kookos



sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hernekeittopurkkeja

Mitä luksusta, nyt ollaan edetty tuunausmatskuissa jo hernekeittopurkkeihin! Tänään tee-se-itse-pajassa tehtiin roikkuvia tuikkukuppeja...

Jälleen se sama lähtötilanne niinkuin ennenkin, eli mitähän tästä voisi tehdä?!? Etiketit pois, sabluuna paperista teipillä kiinni kupeeseen ja poralla reikiä sabluunan päälle. Löydettiin mustat vanhat ketjut jostain arkisto ö:stä, jotka kiinnitettiin purkin reunoihin. Sitten koko höskä (ja ketjut) maalattiin valkoisella spraymaalilla. Maalin pikakuivatus ja nauha reunaan. Ja ainiin, MINÄ en tosiaankaan porannut niitä reikiä... Yritin kyllä, mutta tulos oli katastrofaalinen. Eli se poraaminen ei olekaan niin helppoa miltä näyttää.




hämärässä in action


Matskut huomioon ottaen olin kyllä tulokseen ihan tyytyväinen. Näitä pitää ehkä tuunailla vielä pari lisääkin erilaisilla kuvioilla ja ruseteilla varustettuna (jos mies suostuu vielä poraamaan...)

Löysin tänään kirppikseltä pari sisustuslehteä, joita lähden nyt selailemaan ja odottelemaan Idolsia. Olisipa siellä vielä niitä huonoja laulajia, niihin mäkin voin samaistua ihan täysillä : )


Rentoa iltaa,


Terkuin

Kookos






lauantai 14. tammikuuta 2012

Valmis!

Jei, nyt se on valmis! Nimittäin säilytyslaatikko sängyn päätyyn. Nyt saan päiväpeiton ja tyynyt sinne yöksi siististi kannen alle, eikä ne loju enää pitkin lattioita. Ja vielä mahtuu makuuhuoneessa liikkumaankin... (olen siis viimeinkin toipunut siitä rottinkiarkku asiasta)



Mies askaroi arkun tän viikon aikana. Laudat on vanhoista seinähirsistä. Kansi pehmustettiin ja verhoiltiin ruutukankaalla, sivuihin tuli mustat rauta-kahvat. Tänään liimattiin vielä sisustustarra kylkeen (eikä meinannut kyllä tuohon karkeaan puuhun tarttua millään...) Itse olen tulokseen tyytyväinen, on meidän näköinen ja ainakin uniikki : )



Mukavaa iltaa


Terkuin

Kookos



perjantai 13. tammikuuta 2012

Uusi muumio...

Tai siis muumi-muki. Olen muutaman vuoden aikana haalinut kaikki muumi-mukit, mitä olen käsiini sattunut saamaan. Nyt huomasinkin, että taas olisi tulossa uutta täytettä kaappiin, eli uusi juhla-muumi.

"Muumilaaksossakin juhlitaan, muumimaisesti ilman sen kummempaa syytä, kun Helsinkikin juhlii nimitystään maailman design-pääkaupungiksi vuoden 2012 ajaksi (World Design Capital Helsinki 2012, WDCH 2012).Juhlavuoden alkaessa Hurraa!-muki jatkaa Arabian iloista Muumi-mukien sarjaa. Sen koristeesta välittyy hilpeä juhlan tunnelma. Muumilaaksossa osataan juhlimisen taito!
Taiteilija ja kuvittaja Tove Slotte on valinnut Hurraa!-mukin koris­teen Tove Janssonin vuonna 1960 ilmestyneestä kirjasta ’Kuka loh­duttaisi Nyytiä?’. Kirjassa oleva alkuperäinen piirros puistossa juhlivista Muumilaakson asukkais­ta sopi hyvin kuvaamaan maail­man design-pääkaupunkivuoden tunnelmaa Helsingissä."

Ainut ongelma näissä mukeissa alkaa olla säilytystilojen puute (ja tietysti se, että kuka ehtii käytää n. 40 mukia...) Käytössä olevat mukit majailevat päällekkäin pinottuina kuivauskaapissa (pelkään koska hyllyt romahtaa...) ja kausimukit ja myynnistä poistuneet miehen kouluaikana tekemässä seinähyllykössä.



 
Muita muumioiden keräilijöitä eetterissä?


Hyvää alkavaa viikonloppua


Terkuin

Kookos

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Blingiä

Tämänkertaisen kynsihuollon tuloksena vino ranskalainen vaalealla hileellä... Tykkäsin tosi paljon, ekaa kertaa kokeiltiin mulle tota vinoa ranskista. Aika hillityllä linjalla olen tässä kynsijutussa kyllä koko ajan pysytellyt. Hurjin kokeilu on tainnut olla mustat hilekärjet. Välillä on ollut tarroilla tehtyjä kuvioita ja joskus konad-leimasimella tehtyjä tähtiä tai sydämiä. Pienikin vaihtelu virkistää. Jotenkin näihin geelikynsiin ja niiden helppouteen on jäänyt niin koukkuun, ettei osaa enää ajatellakaan luopuvansa niistä. Ja hyvin on kestänyt munkin kovaa käyttöä (ei ikinä suojahanskoja), joskus vähän kynsiliimalla on joutunut korjailemaan...


Kokopäiväisen lumituiskun seurauksena mun ilta on kulunut ulkona lumitöissä... Nyt taidan lähteä sohvalle lämpöhuovan alle (just sellaisen mitä kaikki mummot käyttää) teemukin (vadelmateetä, nami) ja kirjan kanssa. Pitkästä aikaa sellainen kirja, jonka lukemista ei malttaisi lopettaa, Leena Lehtolaisen Luonas en ollutkaan.



Lämpöisiä tunnelmia,


Terkuin

Kookos

tiistai 10. tammikuuta 2012

Räpsäyksiä

Tänään iltavuoroa. Oma aamuhetki rauhassa kahvin kanssa, ennen kuin pitää lähteä hoitamaan niitä kaikkia juttuja, mitä taas olen aamupäivälle ehtinyt buukata.

Kerrankin aikaa ja valoa aamulla räpsäytellä satunnaisia kuvia, lähinnä maisemaa sisältä kuvattuna.




Ihanan valkoinen maisema


Olohuoneen ikkunassa roikkuu ajopuu. En tiedä miksi,
se vaan näytti kivalta. Tarkoitus ehkä laittaa kristalleja
siihen roikkumaan tai jotain... joskus.


Eteisen naulakko. Vanha lauta tallin seinästä.


Kokonaisena. Takit ei mahdu, kun tilpehöörit
pitää roikkua siinä.


Sydämiä ei ole koskaan tarpeeksi...


Reipasta päivää,


Terkuin

Kookos

maanantai 9. tammikuuta 2012

Kaikkea vaaleaa...

Kaikkien joulujuttujen jälkeen tuli kaipuu vaaleaan ja luonnonmatskuihin! Illalla oli ihan PAKKO tehdä taas vähän järjestelyjä ja esineiden siirtelyä... Se on juuri sitä mitä miehet ei voi ymmärtää. Kannetaan tavara paikasta A paikkaan B, katsellaan sitä hetken aikaa pää kallellaan ja kannetaan jälleen takaisin paikkaan A. Sitten aloitetaan rumba taas alusta : )



Etenkin lipastoiden päällä "asetelmat" vaihtuu aika tiuhaan. Tänään riitti muutokseksi, että lisäsin kranssiin kristallisydämen roikkumaan.


Ja pöydälle piti saada jotain valkoista. On tuo merisuola vaan niin kätevää, sitä voi laittaa kaikkiin mahdollisiin kippoihin ja kuppeihin pohjalle. Kaikenlisäksi kimaltaa nätisti kynttilän valossa.



Anttilassa sorruin Amanda B:n sweets kulhoon... Kulhoja kun meillä ei just tarpeeksi olekaan. Ja karkkikulhojahan PITÄÄ olla monta. Oli vaan niin kiva, ei voinut mitenkään vastustaa. Ja kun siinä oli toi tekstikin : ) Paikkakin sille löytyi heti. Ja ne karkit.





Kaivelin kätköistä syksyllä kerättyjä käpyjä ja laittelin niitä kynttiläkupin juurelle.


Mun uudenvuodenlupaus oli syödä vähemmän karkki (ja uusi karkkikulhohan varmasti auttaa tässä asiassa!) Tajusin, että kun kudon samalla kun katon telkkaria, niin en pysty syömään. Eli minähän siis kudon ja kudon. Harmi vaan etten osaa kutoa muuta kun huiveja, niin nyt syntyy sitten tuubeja urakalla...

Tää lähtee nyt heiluttelemaan puikkoja.

Kivaa iltaa

Terkuin

Kookos




sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ihan oikea talvi!

Hei, nythän sitä lunta ja pakkasta viimeinkin tuli, jei! Mutta nää määrät ja lukemat riittäisivät kyllä mulle... Ihana oli tänään ulkona kun aurinko paistoi ja lumi kimmelsi.



karvaturri


Ehdin tänään tehdä vähän järjestelyhommia ja kävin kaikki mun korut läpi sekä poistin käyttämättömät sivuun. Olen kyllä varsinainen harakka, kaikki mikä kiiltää ja kimaltaa on mun mielestä ihanaa.... Ja korujahan ei vaan voi olla liikaa! Pääasiassa haalin kaikkea rihkamaa, eipä ainakaan haittaa jos sattuu hukkumaan. Näiden aarteiden säilytys vaan meinaa tuottaa välillä ongelmia. Tässäpä mun säilytysratkaisuja:



Jewelry-boksissa asuu eniten käytössä olevat korut, papuketjut ja sydän. Sinne mahtuu myös kellot ja magneettikorut.


Rihkamakorvisten paikka on pinkissä mini-mariskoolissa.


Rannekoru-sälät kuuluu sydänboksiin...


Rihkamariipusten (joita haalin aina jokaisesta reissusta muistoksi!) säilytys tuotti päänvaivaa, kunnes keksin kiinnittää vaatekaapin oven sisäpuolelle imukupeilla pienen naulakon. Siellä ne mahtuu nyt roikkumaan. Ainut miinuspuoli on, että ne kolisee ovea vasten aina kun avaa oven...


Ostin miehellekin oman (koru)rasian. Töistä tullessa se levitti kellot ja sormukset ja avaimet ja kaiken muun kaman lipastolle, nyt niille on omat lokerot. En vaan millään KESTÄ lipastoilla ajelehtivia tavaroita, siivoan aina kaikki välittömästi jonnekin piiloon. Välillä vaan niin nopeasti ja sellaiseen paikkaan etten enää itsekään muista minne...

Mutta nyt, tulen loimotusta ja tietysti sohvalla löhöilyä. Kohta alkaa Idols ja vielä on vapaa-ilta <3


Ihanaa iltaa

Terkuin

Kookos