keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Guess what?

Thaimaan reissun ei ollut tarkoitus olla missään nimessä mikään shoppailureissu, ei sinnepäinkään. Mutta kuinkas sitten taas kävikään...
Reippaasti lähdettiin matkaan vaan kahden repun kanssa, mutta takaisin palattiin raahaten plussana isoa matkalaukkua. Lähes täynnä mun tavaroita.

Mä olen tunnetusti aikalailla innokas shoppailija. Jotenkin eksyin Guessin liikkeeseen ja siellähän mulla karkasi mopo käsistä ihan täysin. Mutta kun kaikki oli niiin paljon halvempaa kun suomessa... Joten sehän oli suoranaista rahan säästämistä!


must have laukku


paitoja...




...ja lisää paitoja


Jostain kenkäkaupasta kaapaisin mukaan mustavalkoiset kiilakorkoiset varvassandaalit. Tietysti sydämellä varustettuina : ) Ei todellakaan tarpeelliset, mutta niin söpöt!


Viime metreillä sorruin vielä ostamaan i phonen (jota en osaa yhtään käyttää) ja muutamat kuoret siihen. Tämäkin tietenkin pelkkää säästöä suomen hintoihin nähden : ) Oikeasti kaikki elektroniikka on Thaimaassa paljon halvempaa, mutta kannattaa ostaa vaan virallisista liikkeistä ja välttää kopioita.




Nyt yritän taas hetken aikaa pysyä säästölinjalla, vaikka kaikenmaailman kevätuutuudet tuleekin kauppoihin. Yritän uskotella itselleni että nyt en varmasti edes tarvi mitään, mutta yleensä aika huonolla lopputuloksella. Mutta hei, toiset vaan on luonteeltaan holtittomia shoppailijoita ja eihän kukaan luonteelleen mitään voi : )


Terkuin

Kookos


maanantai 27. helmikuuta 2012

Home sweet home

Eilen illalla kotiuduttiin kahden viikon Thaimaan turneelta ja voin kyllä sanoa, että ihanaa olla kotona! Reissu meni hyvin ja paljon ehdittiin nähdä ja kokea. Paljon uusia paikkoja ja uusia tuttavuuksia <3 Mutta ei ole oman sängyn voittanutta majoitusta. Tämä päivä on mennyt pyykkiä pestessä ja käytännön juttuja hoidellessa.

Mun parin viikon hiljaiselon aikana blogille on ilmaantunut pari uutta lukijaakin. Sydämellisesti tervetuloa. Ja ihana ylläri, powder roomin Hannalta olin saanut Liebster blog-tunnustuksen. Kiitos ja kumarrus!


Tunnustuksen voi laittaa eteenpäin viidelle sellaiselle blogille, jolla on alle 200 lukijaa. En tiedä onko tämä ihana viisikko jo tunnustukset saaneet, mutta näille ihanille lähtee :
   erican vaaleita unelmia
   anoppilan elämää
   onnea ja unelmaa
   janina star
   rouva h


Tässä pieni kuvapläjäys mun loman suosikkijutuista. Reissuun mahtui kaupungin hälinää ja valoja ja meteliä sekä saarten tunnelmaa ja hiljaisuutta.















Musta tuntuu, että olen ihan uutispimennossa. En yhtään tiedä, mitä mun suosikkiblogeissa on tapahtunut. Hurjasti luettavaa ja tutkailtavaa... Meneepä loppuilta mukavasti : )


Ihanaa olla taas täällä,

Kookos


perjantai 10. helmikuuta 2012

Hiljenee, mutta vain hetkeksi...

Tänään se alkoi, ansaittu kahden viikon loma!! Jei!

Blogi hiljenee pariksi viikoksi, huomenna lennetään Bangokkiin ja sieltä lähdetään reissaamaan eteenpäin johonkin Thaimaan pienemmille saarille. Suunnitelmat on vielä ihan auki, perillä sitten päätetään tarkemmin.  Reppu on tungettu täyteen tavaraa (eihän sinne mitään tärkeää edes mahdu!) ja matkakuume on jo kova...


Tää palailee taas blogin pariin,
heti kun selviää takaisin suomeen...

Pitäkää peukkuja,
että kaikki sujuu hyvin.

Lomaterkuin,
Kookos

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Sydämellistä

Ystävänpäiväkin jo lähestyy. Värkkäilin töissä lasten kanssa langasta ja pahvista ystävänpäiväsydämiä. Äärettömän helppo homma: pahvista leikataan sopivan kokoinen ja mallinen sydän, jonka ympärille aletaan kieputtamaan villalankaa sikin sokin kunnes koko pahvi peittyy. Langan päättelin (tungin) muiden lankojen väliin. Pörhöisestä langasta tuli aika kivoja... Ja tietysti, mitä paksumpi lanka sen pulleamman sydämen siitä saa pyöriteltyä.


Pieniä sydämiähän voisi ripustella vaikka maljakossa oleviin oksiin roikkumaan tai kranssissakin niitä voisi varmaan käyttää. Pitää vielä pohdiskella...





Tokihan mun piti vähän yrittää kikkailla, yritin väsätä samalla tekniikalla viisisakaraisen tähden. No sepä ei ollutkaan niin helppo juttu, eihän langat pysyneet niissä sakaroissa millään. Mutta ehkä joku näppäräsormisempi onnistuu siinäkin : )



Pakkaspäivää,

Terkuin

Kookos



maanantai 6. helmikuuta 2012

Pakkaspäivää ja huuruisia herroja

Hei, tänäänhän ollaan jo oltu inhimillisissä pakkaslukemissa! Aamun - 8 astetta tuntui jo ihan tosi lämpimältä : ) Ja viikkokin on taas saatu kunnialla käyntiin.

Eilen pakkasin huimat määrät vaatteita päälle, kun lähdettiin koiraherrojen kanssa metsään lenkille. Itseasiassa olen aina kovaäänisesti julistanut, että tarkeneminen on vaan oikeasta vaatetuksesta kiinni... Pakko myöntää, että eilen meinasi kyllä - 27 asteessa nenä ja posket pikkasen paleltua! Mutta älyttömän kaunista metsässä kyllä oli. Neljän jälkeen iltapäivällä oli niin sopivan valoisaa, että oli ihan pakko räpsiä kuvia. Päivät on selvästi pidentyneet ja kevättä kohti mennään jo kovaa...


Lumioksia


Mun huuruiset herrat

Huuruiset hepatkin joutuu ulkoilemaan toppaloimet päällä




Jäälyhtyjä pitäisi muistaa tehdä useammin <3


Näillä pakkasilla leivinuuni on ollut ehkä maailman paras keksintö (numero kakkosena tulee lämpöhuopa)! Uunia onkin lämmitetty joka päivä, vielä kun osaisin hyödyntää sitä leivonnassakin... Ehkä joskus vielä uskallan kokeilla : )



Reipasta viikon alkua,

Terkuin

Kookos





sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Huonostihan tässä taas meinasi käydä...

Tiedättekö tunteen, kun on kamala kiire saada jotakin ja sen pitää tapahtua heti? No, näin kävi taas telkkaritason kanssa. Kyllästyin yhtenä päivänä vanhaan tasoon, koska se oli pyökinvärinen ja sillä hetkellä taas ihan väärän mallinenkin. Myin sen sitten samana päivänä hetkeäkään harkitsematta ja tilasin uuden. No uusi tasopa olikin sitten puolet pienempi ja koko olkkari näytti ihan autiolta...

 Siinä kohtaa joutui mies ( joka ei ollut alunperinkään sitä uutta tasoa halunnut) astumaan kuvioihin ja pelastamaan tilanteen. Tilattiin lasiliikkeestä lasinpätkiä ja ostettiin rautaisia hyllyn kannattimia. Meille tuli siis yllättäen seinähyllyt. Tason yläpuolelle pitkä hylly ja sivulle lyhyitä.  Niitä ollaan tällä viikolla värkkäilty ja kiinnitetty. No, ei pöllömpi ratkaisu, nyt kun olen niihin tottunut. Mutta taas mun "pienestä ja nopeasta" muutoksesta tulikin vähän isompi projekti ; )







Sivuhyllyt



Samalla vähän piilossa ollut arkku muutti olohuoneen sivupöydäksi



Valkoinen lyhtytalo oli pakko saada hyllyn päälle.
Eka valkoinen mun kokoelmassa...



Lintuhäkki sai oman ripustuskoukun tason toiselle puolelle.


Mutta hei, eihän muutos ole koskaan pahasta...

Jännää pressanvaali-iltaa,

Terkuin


 Kookos


perjantai 3. helmikuuta 2012

Romuromanttista

Löysin kirjastosta sattumalta Sari Sirkkiä-Jarvan ja Ilpo Kuparisen  Romuromanttisen sisustuskirjan. Aika ihana! Kivasti kului yksi ilta sitä selaillessa ja ideoita miettiessä ja soveltaessa.Pääpiirteissään sisällöstä sen verran, että vanhoja romuja (lue aarteita) on hyödynnetty ja tuunattu sisustuksissa.



Ihania valkoisia vähän kuluneen näköisiä sisustuksia... Tykkäsin kovasti!


Kirjassa oli muutamia tosi hyviä ja toteuttamisen arvoisia ideoitakin. Ihan ykkösiksi nousivat vanhoista suksista tehty hylly eteiseen ja ihana vinkkurainen vanhoista nauloista tehty avainteline... (voin kuvitella miehen ilmeen, kun näytän sille että tollanen pitäisi tehdä, mihin naulat naulataan ihan vinoon ja sikinsokin : ) )




Hyvä opus siis kaikenkaikkiaan, muidenkin roinan rakastajien kannattaa ehdottomasti etsiä se käsiinsä...

Nyt tää rauhoittuu perjantai-illan viettoon. Resepti on vanha tuttu, pari lasia viiniä, sauna ja perjantain voice of finland.

Leppoisaa iltaa



                               Kookos

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tilpehööriä ja turhakkeita

Tykkään kaikesta pienestä tilpehööristä, niinkun minikokoisista peltitaloista ja kaikenmaailman sydämistä ja tähdistä... Joskus alkaa itseäkin naurattaa kun miettii, mitä mä kaikilla näillä jutuilla oikeasti teen ja kuinka tarpeellisia ne on.

Talokokoelman uusin mini-jäsen



 Esimerkiksi mun munavitriini on saanut useat naurut osakseen... Tokihan joka keittiössä on oltava oma munavitriini! Se vaan oli niin ihana ja have to saatava. Jokuhan tietysti voisi väittää sitä turhakkeeksi...


Mies usein ihmettelee sitä, miksi joka paikassa pitää roikkua jotain (esimerkiksi ikkunankahvoissa, naulakoissa yms.) eli juuri niitä sydämiä ja tähtiä? Tai miksi pienet pullot pitää tunkea täyteen simpukoita ja laittaa naulakon päälle? Ja miksi se naulakko on niin pieni, ettei siihen mahdu mitään?  Nehän on juuri niitä pieniä ja nättejä juttuja, jotka tekee kodin... Ainakin niin yritän tätä hommaa markkinoida : )



Myös kaikenmaailman kyltit on niitä, jotka tarttuu mulla helposti mukaan. Tarpeellisia tai ei, pitäähän jossain kohtaa kotia olla home-teksti.






Ripustin viimein ikkunassa roikkuvaan
oksankänkkyrään kristallisydämet.


 Onneksi kaikkea turhan pikku tavaran haalimista ei voi eikä tarvi aina selittää järjellä. Ja vaikka kaikki tilpehöörit olisikin turhakkeita, ainakin ne on ihania turhakkeita!


Aurinkoista pakkaspäivää
terkuin
Kookos