maanantai 17. syyskuuta 2012

Bye bye blue!

Sainhan mä viimeinkin sen kodinhoitohuoneen maalattua! Mies teippasi huolelliseen tapaansa kaikki mahdolliset listat ja muut ja meikäläinen sutikoi menemään (loistavaa tiimityötä, etten sanoisi). Jopa niinkin kovalla innolla, että maalia roiskahti silmään asti.Mutta hei, pääasia että sininen seinä on historiaa ja molemmat osapuolet oli tulokseen tyytyväisiä : )


Väri näyttää kuvissa kummasti valkoiselta, vaikka livenä onkin lämpimän harmahtava, kitin sävyinen.
Seuraavassa pläjäys kaikenmaailman jutuista, mitä kodinhoitohuoneeseen on kertynyt...

viimein valmis!

Ja tästä lähdettiin...
 
tilpehöörejä
 
taulut
 
naulakko, jolla ei ole mitään
oikeaa virkaa...

reissuilta raahattuja kiviä
 

 
pulveri- ja huuhteluaine säilytys,
toivottavasti kukaan ei luule
huuhtista mehuksi ja juo...
 

sydämellä <3
 
 
Sormet syyhyää jo päästä jatkamaan remppailuja. Mitähän sitä seuraavaksi keksisi? Tai onhan yksi juttu jo kovasti suunnitteilla, mutta siitä myöhemmin...
 
 
Ihanaista alkuviikkoa!
 
sydän,
 
Kookos





torstai 13. syyskuuta 2012

Kanelin tuoksua

Me ehkä hukutaan omeniin tänä syksynä! Niitä vaan tulee ja tulee... Kaikki puun aluset on täynnä tippuneita ja edelleen puut notkuu. Kaikkia ei mitenkään ehdi kerätä talteen ja käyttää. Mutta ainakin meillä on leivottu omenoista PALJON ja tällä hetkellä tuntuukin siltä, että meillä tuoksuu jatkuvasti kanelille.



Ehdoton suosikki meillä on ollut nopea ja helppo kauraomenapaistos vaniljakastikkeen kanssa. Paistokseen olen lisäillyt välillä myös raparperia omppojen kaveriksi. Aina yhtä hyvää.

 
KAURAOMENAPAISTOS
 
 
n. 5 omenaa
kanelia
1dl sokeria
100g sulat. margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
 
Kuori ja lohkot omenat voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle kaneli. Sekoita margariiniin sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

 

VANILJAKASTIKE

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta kattilassa maito, kananmuna ja perunajauho-seos. Ota jäähtymään ja lisää sokerit.
 
 
Omenoita löytyy myös kulhoista ja kupposista.


 Terkuin
Kookos
 



maanantai 10. syyskuuta 2012

Romua ja kynttilänvaloa

Viikko alussa ja maanantai melkein jo pulkassa, tästä on hyvä jatkaa. Olipa kiva palata töihin ja pois täältä neljän seinän sisältä. Jännä miten sitä aina miettii työaamuina, kuinka kiva olisi jäädä vaan kotiin huilimaan. Sitten kun kipeänä ei voi muuta tehdä, meinaa kiipeillä pitkin seiniä... Kyllä mulle selkeesti työllä on jo ihan sosiaalinenkin merkitys (toki se palkka on silti pääasia).

Olen ihan unohtanut esitellä mun uusimman romulöydön. Niinkun varmaan on jo lukijoille selvinnyt, meiltä löytyy varsinainen romujen aarreaitta. Mies kun korjaa talteen kaiken käyttökelpoisen (ja joskus kelvottomankin), tosin usein niistä romuista onkin sitten paljastunut ihan tarpeellisia kamppeita ja jopa aarteitakin. Yhtenä päivänä bongasin tallin seinältä roikkumasta kauniisti ruostuneen metallisen "kehyksen", joka paljastuikin hormin osaksi (tai jotain vastaavaa... )Nätti silti mun mielestä. Roudasin sen sisälle ja pyörittelin ympäriinsä. Vessan seinällehän se sitten päätyi. Eli meillä on nyt siis silkkaa romua vessan tauluna : )



Viikonloppuna meillä on nautittu kynttilänvalosta ja leffoista. Vähänkö ihanaa käpertyä sohvalle, viltin alle ja tuijottaa tuntitolkulla jotain leffoja tai sarjoja. Menossa Sons of anarchyn 4 tuotantokausi, meidän molempien lempparisarja. Kesällä ei malta olla sisällä eikä katsoa telkkaria juuri ollenkaan, joten nyt otetaan vaje takaisin ihan korkojen kanssa.









Tunnelmallista
viikon alkua,
 
Kookos


perjantai 7. syyskuuta 2012

Good night

Mulla oli tälle viikolle miljoona suunnitelmaa ja to do-lista pullisteli. Mun piti muun muassa aloittaa kodinhoitohuoneen maalaaminen, koska löysin ihanan pehmeän harmahtavan sävyn (itseasiassa se sekoittui ihan vahingossa...) entisen sinisen (sininen kausi on meillä niin ohi!) tilalle. No asiathan ei taas mennyt ihan kuin Stromsössä. Tiistai-iltana alkoi kurkkukipu ja sen jälkeen palelu. Kuume nousi hetkessä ja kuumetokkurassa onkin vierähtänyt pari viime päivää. Tänään on eka päivä kun pääsin sängystä jo vähän ylös ja hinku tehdä KAIKKEA olisi suuri!

Siksipä tähän postaukseen valikoituikin yllättäen räpsyjä juuri makkarista, siellä kun olen viimeiset päivät tiukasti viettänyt.


 
Yllättäen ihan Prismasta löytyi mun mielestä
kiva Goodnight-teksti sängyn yläpuolelle.
Pysyy nätisti kiinni pienillä kaksipuoleisen
teipin paloilla.


Ihana ihana unisieppari <3
Sain ilolahjaksi mieheltä, kun olin
tuollaista jo pitkään hinkunut itselleni.
 


Kukkaistauluja


Tunnelmavalo yöpöydällä
 
Tykkään siitä, että makkari on vaalea ja rauhallinen, eli toisinsanottun ihan väritön : ) Ja vuodevaatteet pitää tietenkin noudattaa sitä samaa väritöntä linjaa, eli valkoista ja harmaata ja beigeä pelkästään mulle kiitos.
 
 
Jos tästä sairastamisesta jotakin hyötyäkin pitäisi löytää, on se varmaankin se ettei ainakaan paino pääse nousemaan. Tehokas kuuri, kun ei mikään ruoka mene alas ja lipittelee vaan teetä. Edes herkkuja ei tee mieli. No, kyllä tästä vielä noustaan...
 
Teemuki, my friend <3
 
Taidanpa painua taas hetkeksi
huilailemaan,
 
joten good night tai ainakin hyviä päikkäreitä...
 
Terkuin

Kookos