keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Avaimia?

Treffasin tänään ystävän kaupungilla ja käytiin kahvittelemassa sekä kiertelemässä vähän kaupoilla. Ja siis mitä, Sokoksellahan oli jo sisustusosastolla joulutavaroita ja koristeita vaikka kuinka paljon! Olin jo ehtinyt unohtaa kuinka aikaisin joulujutut kauppoihin tulee. Ihan näin aikaisin en kyllä itse vielä pysty aloittamaan joulusta fiilistelyä. Tosin pakko myöntää, että nappasin Anttilan lehtihyllystä uuden Maalaisunelma-lehden joulunumeron : )

Surffailin Elloksen sivulla yhtenä aamuna ennen töihin lähtöä ja päädyin jälleen alennusosastolle. Klikkasin koriin pari avain -tyynynpäällistä sekä avain-pussilakanasetit. Huomasin että mun  mielestä toi avainkuosihan onkin tosi kiva! Alkaakohan mulla nyt avainkausi? Haluaisin kyllä löytää jostain oikeasti vanhoja ja ruosteisia avaimia. Niistä voisi tehdä vaikka mitä, esim. jossain kranssin keskellä ne olisi ihania roikkumassa...




Arvatkaa mitä, meillä paukkuu vasara ja viuhuu maalipensseli. Eli siis remontti on alkanut. Uutta lattiaa on syntynyt jo useita neliöitä ja seinien hirsipaneelitkin on jo osittain vaalentuneet kuultovalkoisiksi, just niinkun olen jo kauan halunnutkin : )Tulos on kiva, mutta tämä remontin keskellä eläminen on aika järkyttävää.



Nyt iltateetä sohvalla ja kurkistus siihen Maalaisunelmaan. On tässä syksyssä ne hyvätkin puolet, esimerkiksi villasukat ja kynttilät.



 
Terkuin
 
Kookos




tiistai 16. lokakuuta 2012

Piha talviteloille...

No joo, talvihan se sieltä selvästi on tulossa... Illat on kylmiä ja aamulla autonlasit on huurteessa. Viikonloppuna ajettiin nurmikot viimeisen kerran ja haravakin pitäisi kaivaa esille... Eipä ole enää paljon kesäkukista iloa, paitsi että pelargoniat yrittää vielä pukata uusia nuppuja. Murateista osan kannoin sisällä, kestävät sitten tai eivät, osa taas sai jäädä koristamaan syksy/talviasetelmia.

 
Tallista löytyi vanha uuninluukku, joka oli mun mielestä niin kiva,
että hautasin sen hiekkaan koristeeksi.

 

Koristemalja, vettä ja kiviä. Ainoa hyöty,
että koirat keksivät alkaa juoda siitä...
 
 
Mun syksy/talvikukat on aina tylsästi callunoita. En vaan jotenkin lämpeä krysanteemeille tai
millekkään "oikeille" kukille. Ja näiden väritkin on aina mulla samat... Tosin sentään työnnän niille kaveriksi vähän jäkälää tai havuja. Kaavoihin kangistunutta?
 

Heinäseipäissä
 
 
 
 
Muratit vielä kasvaa ja kukoistaa
 
 
Järvestä löytynyt kahvipannu
sai käyttöä jälleen
 
 
 
Kirpeää ja kuulasta 
viikkoa,
 
Terkuin
Kookos


perjantai 5. lokakuuta 2012

Ajopuuta ja taivutettuja lusikoita...

Jälleen eetterissä täällä pimeän ja sateen keskellä. Siis tosi pimeässä. Kun me nyt satutaan asumaan maalla, niin täällä ei todellakaan ole niitä katuvaloja mailla eikä halmeilla. Kun on pimeää, niin sitten tosiaan on... Ehkä just siksi tykkään niiiiin paljon kynttilöistä.

Tuunaustehtaassa on jälleen yhtenä iltana tapahtunut. Kerättiin viime kesänä veneen hakureissulta aika iso ajopuulauta jälleen talteen. Eihän sille mitään käyttötarkoitusta taas ollut, mutta ainahan niitä nyt jossain tarvii. Muutama viikko sitten näin facebookissa sattumalta jonkun jakaman kuvan, missä oli valkoiseen lautaan kiinnitetty lusikoista taivutetut "kupit" tuikuille. Selvä peli, sellainen oli PAKKO saada myös meille. Sopivan kulahtanut lauta oli siis valmiina, mutta lusikat puuttui. Miehen sisko luovutti ihanasti tummuneet perintö-hopealusikat mun tuunauskäyttöön (kiitos vielä <3) ja matskut oli siis kasassa.

Pakko myöntää, että itse toteutukseen en jälleen osallistunut kun seuraa pitämällä ja intoilemalla. Mutta kun mies on tarkka ja taitava, niin parempi olla sörkkimättä tiellä. Lusikat taivutettiin viilapenkissä ja kiinnitettiin poraamalla lautaan. Mallikuvassa lauta oli maalattu valkoiseksi, mutta me jätettiin veden hioma puu näkyviin. Sävy on valmiiksi jo aika kivan harmahtava.


Kulahtanut lauta
 


Taivutetut lusikat


In action




Nyt poistun fiilistelemään
perjantai-iltaa
ja
kynttilänvaloa...
 
 
Terkuin
 
Kookos