sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Arki on parasta

Sunnuntai on kulunut pyykkipäivän merkeissä ja joulukoristeita pois siivoillessa. Minikuusi alkoi karisemaan siihen malliin, että uloshan se oli jo aika roudata ja samalla sai kaikki tontutkin kyytiä. Jännä juttu, miten kiva niitä joulujuttuja on laitella pikkuhiljaa esille ja fiilistelllä, mutta sitten kun joulu on ohi on mulla aina kamala kiire korjata ne pian pois. Ikkunatähdet saa vielä jäädä, tuohan ne valoa pimeyteen.

Vielä viimeisiä jouluisempia kuvia piti ottaa eilen illalla, missä näkyy meidän hämyisiä nurkkia. Hämyisiä kuvia siksi, että siivouksesta on lintsattu joulun jälkeen ja hämyssä ei pölyt ja sotkut näy : )


 


 
 

 

 
 

Rakkaimmat ja tärkeimmät joululahjatkin sain viimein kuvattua. Parasta on läheiset ihmiset, jotka tuntee niin hyvin että tietävät mistä eniten ilahdut. Ykköslahja oli ehdottomasti jo vähän ennen joulua saatu ipad, joka onkin melkein kasvanut jo mun käteen kiinni. Muita ihanuuksia oli ehdottomasti lyhtytalo, jollainen mun kokoelmasta just puuttuikin, joulukirja, blingit kuoret puhelimeen, Body shopin suihkugeeli ja kosteusvoide sekä muistikirja kummitytön kuvalla ja tekstillä: "kummin muru" <3 Parempia juttuja en olisi voinut toivoa.



Uusivuosikin alkaa jo painaa päälle. Suunnataan huomenna aikalailla ex-tempore reissuun Tallinnaan. Jos ehtisi nopeasti katsastaa paikalliset alennusmyynnitkin...

 
Ihanaa loppuvuotta,
 
toivottelee
 

Kookos
 
 
 

 

 

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulua

Joulu on nyt virallisestikin melkein ohi, huomenna jälleen työpäivä. Nopeastihan se taas hurahti, melkein huomaamatta. Meidän joulu sujui kotona, vaihtelevasti omalla kokoonpanolla sekä vieraiden kanssa aikaa viettäen. Kaikenkaikkiaan hyvä joulu.

Vaikka joulu onkin ihana, ehkä paras hetki mulle kuitenkin on aina se, kun talo hiljenee ja saa sytytellä kynttilät ja käpertyä sohvalle viltin alle joululahjakirjojen ja suklaan kanssa <3

Joulukoristelut meillä on kynttiläpainotteisia, tosin kynttilöitähän mulla on esillä ympäri vuoden muutenkin. Ja meidän joulukoristeluista ei löydy punaista, edelleenkään. Ehkä mä vielä joskus taivun punaisiin joulukoristeisiin...

Mailegin tontut kuuluu uunin reunalle
 

Meidän minikuusi
Rakastuin kirkkaisiin kastehelmiin. Kavereina mun
keräilemät köyhäinhopeiset koristeet
 

 Tosi tonttu
 
Ikkunassa roikkuva "hopeinen"

 Valkoiset hyasintit on mun lemppari-
joulukukkia. Niitä löytyy monta...
 ...ja erilaisita purnukoista. Tämä
tuunattu hedelmäpurkista
 
 
 
Aamukahvit aamuhämärissä
 
Käpyjä ja tuiketta
 
 
Jarkko Aholan joululevy on soinut meillä ehkä puhki jo ennen joulua ja joulun aikana. Tänä iltana fiilistelen sitä vielä kynttilän valossa viimeisen kerran ja sitten good bye ensi jouluun.

 
 
 Ihanaa arjen alkua,
 
toivottelee
 
Kookos
 
 
 

maanantai 3. joulukuuta 2012

Pieniä näpertelyjä...

On tässä tosiaan viime päivinä aikaa näperrellä kaikenlaista, kun tuo flunssa pakotti tahdin seis ja pysymään sisätiloissa. Mulle on ihan painajaista, kun ei voi tehdä juuri MITÄÄN, joten purkasin ylimääräistä energiaa ja tekemisvimmaa kaikkeen pieneen säätämiseen.

Kieputtelin yhtenä iltana rautalangasta tuplakierroksella sydämen, jonka ympärille laitoin mun hääkimpusta jäänyttä helminauhaa pätkän. Meni sekin viimein johonkin käyttöön, kun en ole poiskaan raaskinut sitä heittää. Sydän päätyi sitten rakkaalta ystävältä monta vuotta sitten saatujen vanhojen tikapuiden askelmaan roikkumaan. Tikapuut on mulle äärimmäisen rakkaat, mutta ovat hakeneet paikkaansa pari vuotta ja nyt ne vaan yhtäkkiä ihan kun kuului makkariin sydämineen : )



Kaivelin jo viikonloppuna pikkuhiljaa esille lisää pieniä joulujuttuja, valoja ja kynttelikön. Huomasin että meidän kynttelikköhän on ihan tosi tylsä, sellanen harmaa teräksinen. Onneksi on spraymaalit jälleen pelastamassa. Spreijasin ekana mustaksi, sitten valkoiseksi ja lopuksi hioin. Vähän kyllä jännitti, kun spreijasin aika vauhdilla ja maalia roiskui sähköjohdon liitinkohtiinkin... Hyvin tuntui kuitenkin kynttelikkö pelaavan ja nyt näyttää paljon enemmän meidän kyntteliköltä : )

 

Valmiiksi spreijattu




Alkuperäinen versio


 Hiottuja koukeroita
 
Rempan seurauksena ollaan käyty läpi kaikki mahdolliset kaapit ja kolot, joihin oli kertynyt järkyttävät määrät turhaa tavaraa. Vaatehuoneen perukoilta löytyi sinivihreäkirjava puulokerikko, jonka meinasin jo ensin heittää polttoon. Kokeilin kuitenkin maalata sen pensselillä ja harmahtavalla maalilla. Lopuksi kiinnitin vielä lokeroihin numerotarrat. Siitähän tuli ihan toimiva säilytyslokerikko kaikille mun pienille napeille, puukuvioille ja nauhoille. Eli ihan selvä tuunaustarvike lokerikko.
 

Onneksi tänään pääsin jo töihin, alkaisi täällä kotona jo olemaan kaikki mahdollinen siirrelty ja järjestelty uuteen uskoon... Jännästi oikealla lomalla ei ikinä ehdi eikä huvita siivota ja järjestellä esim. kaappeja tai näperrellä kaikkia pieniä juttuja, aika menee silloin kaikenlaiseen muuhun ohjelmaan ja ystävien treffailuun yms. Eli onhan tästä sairaslomasta jotakin hyötyä ollut, ainakin meillä on siistit kaapit ja monta jätesäkillistä tavaraa lähtenyt roskiin ja kiertoon.

 
Muksaa alkuviikkoa,
 
terkuin
 
Kookos