torstai 25. huhtikuuta 2013

More stars

Tällä viikolla olen yrittänyt hoitaa kaikkia tylsiä asioita, käynyt palauttamassa kirjaston kirjoja (miksi ne myöhästyy mulla aina? Sitten joudun maksamaan niin paljon sakkoja, että niillä saisi uuden kirjan...), hoitanut pankkiasioita ja tietty normi kauppajuttuja. Kävin mä myös postissa hakemassa Elloksen paketin. Ja sieltähän ilmestyi tähti-pussilakanat. Tähdellisiä petivaatteita en ollutkaan aikaisemmin mistään löytänyt, niin olihan ne sitten tilattava. Värivaihtoehtoina oli beiget tai harmaat, tilasin meille beiget. Elloksen lakanoiden hinta-laatusuhde on ainakin tähän asti ollut loistava, toivottavasti nämäkin kestää hyvin pesua.

 
Jouduin vähän myös ompeluhommiinkin... Meidän pikkueteisen säilytyspenkin päällinen on näyttänyt jo pitkään mun silmiin tylsältä ja kulahtaneelta. Ja kun noi tähdet on mun heikkous, niin eipä tarvinnut kovin pitkään miettiä millaista kangasta tilalle tulisi. Löysin Wilhelmiinan kammarista kivannäköistä harmaata tähtikangasta. Siitä sitten ompelin (tai en kyllä oikeastaan ommellut yhtään mitään, kunhan jotenkin harsin pehmusteen päälle...) uuden päällisen. Heti tuli paljon raikkaampi koko eteisestä. Kangasta jäikin vielä vaikka kaitaliinan verran. Kunhan joku muu vaan ompelisi sen mulle, mulla kun ei tunnetusti ole yhteyksiä ompelukoneen kanssa.
 
 
 
 

 
 
Nyt tää alkais odottamaan
hömpintä viihdettä
ever,
eli viidankon tähtösiä!
 
Hauskaa iltaa,
 
Kookos

 


sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Sunnuntaina

Aika ihania nämä sunnuntaipäivät, etenkin silloin kun aurinko paistaa ja ilmassa tuoksuu kevät <3

Tänään olen kuopsutellut haravalla kevättä esiin, siivoillut sisällä ja saanut istutettua ainakin 200 kukkasipulia uuteen kukkapenkkiin... Kaivelin esille myös aikaisempina vuosina istutettuja monivuotisia ja mun  rakkaat kivikkokasvit. Mulla oli yhtenä keväänä kamala villitys istutella kivikkokasveja koko kivirinne täyteen ja sieltä ne aina sitkeästi löytyy kaikkien lehtien alta.


Tykkään helmililjoista niiiiin paljon, ihania kukkia. Harmi vaan, ettei ne voi kestää koko kesää. Enemmänkin tämmöisiä väliajan kukkia.


Ekaa kertaa tänä keväänä sai pyykit ulos tuuleen kuivumaan. Vitsit mikä tuoksu! Alan taas tykkäämään pyykinpesusta...


 
Jotenkin liikuttavia noi repsahtaneet linnunpöntöt, mitkä on jatkuvasti säiden armoilla ja lumien alla talvet. Olisin halunnut ottaa tollasen koristeeksi talon seinään, mutta miehen mielestä en voi viedä lintujen kotia... Tarvii kai askaroida oma koristepönttö, mihin voisi sitten vaikka talvella viritellä koristevalot jotenkin ympärille.
 

Sain järjestettyä ja purkitettua kaapit. Nyt on selkeesti kaikki paremmassa järjestyksessä ja kivempi kaivella aamun puurohiutaleet siisteistä purkeista. Hassusti joskus pelkästä kaappien siisteydestä tulee hyvä mieli : )
 
 

Sain perjantaina pirtsakoita gerberoita, kerrankin mulla on jotain muita kukkia kun valkoisia. Vaikka kaikki valkoiset kukat on mun ehdottomia lemppareita, niin joskus kyllä vaihtelu virkistää.

 
Nyt voisi heittäytyä
relax
ja tsekata illan
ohjelmat...
 
 

Kookos


keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Seinästä revittyä

Hahaa, valoisat illat on täällä jälleen! Vielä kahdeksaltakin on valoisaa : )

Innostuttiin miehen kanssa yrteistä ja lähinnä niiden kasvattamisesta. Meillä ei vaan ole ikkunalautoja, jossa niitä yrttiruukkuja voisi pitää ja missä ne saisi valoa. Ikkunat on isot ja maahan asti, joten eipä niihin oikein ikkunalautoja saa värkättyäkään. Mies ehdotti tekevänsä yrttilaatikot, mutta ne oli vähän nounou-idea. Ideoitiin yhdessä penkki ikkunan eteen, johon ruukut voisi laittaa. Matskukin oli mulla kirkkaana mielessä, mahdollisimman kulunutta ja rosoista sen olla pitää... Eli lautoja tallin seinästä : )

Laudat revittiin irti seinästä ja mies rupesi hommiin. Tunnin päästä meillä oli penkki ja mä tykkään <3 Yrttiruukkuja siinä ei vielä ole, mutta kaikkea muuta kamaa kylläkin. Tulee varmasti jäämään meille jatkuvaan käyttöön.

 


 
Väliaikaisesti palvelee kukan ja kynttilän alustana
 

 
Vanhalla kakkuvuolle löytyi käyttöä
 
Iltahämärissä
 
 
Nyt pitäisi kai alkaa
istutushommiin,
jotta saisi ne
yrtitkin kasvamaan...
 
Terkuin
 
Kookos


maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pakkohankintoja

Tiedättekö fiiliksen, kun aurinko alkaa paistamaan ja kadut sulamaan ja on vaan PAKKO saada tehtyä jotain keväthankinoja? No, mulla tulee se fiilis joka kevät ja silloin on ehdottomasti saatava jotain uusia, ihania juttuja : )

Mun hankinnat ajoittui Tallinnan reissuun. Kuten ennenkin on todettu, en vaan noita Guesseja pysty vastustamaan. Eli niitäpä taas tuli sitten hankittua. Laukku löytyi 60% alennuksesta ja sen jouduin taistelemaan itselleni lähes kyynärpää-taktiikalla.




Sormuksen hankintaan mulla ei ole yhtään mitään hyviä perusteita, paitsi että se oli nätti : ) Ja kellään naisella ei voi olla liikaa sormuksia!


 
 
Alunperin olin ostamassa itselleni mustia kiilakorkolenkkareita, mutta yhtäkkiä mulla olikin kassalla valkoiset blingit kiilakorot... Tällä hetkellä meillä täällä kurassa ei voi käyttää kun suurinpiirtein kumisaappaita, mutta kevättä odotellessa.


Tänään mulla on ollut jotenkin yllättävän paljon virtaa, varmaan toi valoisa aika ja kellojen kääntäminen vaikuttaa positiivisesti. Tekemistä olisi niin paljon ettei vuorokauden tunnit meinaa riittää! Myös toi työkin vähän haittaa näitä muita harrastuksia ja tekemisiä... Onneksi kuitenkin ehtii yleensä vielä töiden jälkeenkin käydä salilla ja lenkkeillä tuolla kurassa koirien kanssa sekä hommailla vielä kotonakin jotain.

iltaruokana tänään kasvissosekeittoa raejuustolla.
nami!
 
 

Haaveissa iltatorkut sohvalla...
 
Kookos
 


torstai 4. huhtikuuta 2013

Tänään...

On ollut aika ihana päivä ja olen ehtinyt kaikenlaista.

-Nauttinut auringonpaisteesta ja valosta

-Juonut paljon kahvia

 
- Reippaillut salilla ja paarustanut lenkillä hangessa
 
- Fiilistellyt vielä hetken kuivahtaneita valkoisia ruusuja, pakko niistä oli jo luopua
 

- Ihmetellyt miten hitossa kodinonnet saa pysymään hengissä? Mun hortonomin taidoilla ei luultavasti mitenkään


- Viettänyt aikaa rakkaan ystävän ja kummitytön kanssa. Arvokkaita ja tärkeitä hetkiä <3

- Löytänyt loistavan uuden  Lumenen cc-meikkivoiteen. Tästä en luovu!


- Korvannut makeanhimon hedelmillä...


- Ja lorvaillut sohvalla ison tee-mukillisen kanssa



 
Toiveikasta torstaita
ja
kauniita unia
 
 
 
Kookos

 





maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aurinkoinen

Pääsiäinen oli ja meni, samoin loma. Tänä vuonna meillä ei ollut paljon pääsiäiseen panostettu, edes niitä jokavuotisia Pentikin tipuja en ollut ottanut pöydälle tönöttämään. Oli mulla sentään yksi ruukkunarsissi, mutta nyt sekin on jo ihan dead. Syynä tähän lusmuiluun oli se, ettei paljon pääsiäisenä kotona oltu. No menihän tämä näinkin. Ihana on kuitenkin tutkailla muiden blogeista kauniita pääsiäiskoristeita ja fiiliksiä.

Palailtiin torstai yönä kylpylästä Tallinnasta ja perjantaina suunnattiin jälleen kohti Helsinkiä. Aikamoista reissaamista siis on ollut viime viikko. No, tänään on rauhotuttu ja hoidettu rästihommia kotona.

 
Ostin tänään kuitenkin kaupasta
helmililjoja
 



Narsissit vielä alkutekijöissään
 
 
Tämä aamu oli ihanan aurinkoinen. Odotan ihan hurjasti että lumet alkaisi viimein sulaa meidän pihaltakin! Tällä hetkellä vielä ikkunoista näkyy lähinnä pelkkiä lumikasoja : ( Mua houkuttaisi jo kovasti kaupoissa myytävät kukkasiemen-pussit. Taitaa olla vielä kyllä VÄHÄN aikaista.
 
 Aloin heti aamusta siivoamaan ja tuli jotenkin ihan keväinen fiilis. Kuurasin kämppää osuvasti Maison Bellen spring-pesuaineella ja tuoksuuhan se keväisen raikkaalle! Reissun jäljiltä myös pesukone pyörii tauotta. Oli kiva tulla iltapäivällä salilta kotiin, kun vastaan tulvahti puhtaan pyykin tuoksu. Ehdottomasti mun lemppari tuoksu koko maailmassa. Siksi varmaan tykkään eniten kaikista kotitöistä just pyykinpesusta....
 
 
Uusi kello löytyi reissusta
 
Tervetuloa uusi viikko,
tästä se lähtee...
 
Kookos