maanantai 30. joulukuuta 2013

Niin lomalla

Ihanaa, vihdoin ja viimein mulla alkoi ansaittu joululoma! Tosin koko viikonloppu meni tietenkin sairastellessa, niinkun mulle usein loman aluksi tapahtuu... Onneksi tänään oli jo fiilis paljon parempi.

Parhaita juttuja mun mielestä lomalla on se, että saa aloitella aamut hiljakseen juomalla iiison mukillisen kahvia hämärässä ja lueskella blogeja samalla. Ilman mitää aikatauluja voi haahuilla kotona vaikka koko päivän pyjamassa ja villasukissa, jos haluaa. Voi nukkua päiväunia, niinkun eilen ehdin tehdä jopa  kolme kertaa meidän Vikings-sarjamaratonin aikana. Voi polttaa tuoksukynttilöitä vaikka aamusta iltaan, kun koko päivän on hämärää.


Pitkästä aikaa otin käyttöön nuo GG:n isot lattemukit, kun tajusin että niihin mahtuu kahvia ehkä neljä kertaa enemmän kun normimukiin. Eli siis vapaapäivän mukeja :)

Tänään tosin sain itseni liikkelle ja lähdin hoitamaan rästijuttuja kaupungille, eli tylsästi pankkiin, postiin, kirjastoon... Samalla kävin vähän alennusmyynneissäkin. Kaikki muutkin oli ilmeisesti saaneet saman asioidenhoitamis-ajatuksen, koska joka paikassa oli järkyttävät jonot. Kauan en siis jaksanut kaupoissa pyöriä, vaan yritin päästä mahdollisimman äkkiä takaisin kotiin.


Kotona heti kynttilöitä palamaan ja sohvannurkkaan uppoutumista hyvän kirjan kanssa...

Ehdottomasti paras paikka tänään.

Meillä jäi joulusta jäljelle markkinoilta ostettua mansikkaglögiä, jota aion tänään vielä juoda pari mukillista. Yleensä en tykkää kun vaaleasta ja vaniljaisesta glögistä, mutta tämä oli kyllä tosi herkkua. Nam.


Huomenna ollaan lähdössä Tallinnaan uudeksi vuodeksi. Oltiin viime vuonnakin ja jotenkin tunnelma siellä oli kyllä ihana. Tykkään Raatihuoneen torin joulukojuista ja ohjelmasta. Tosin tänä vuonna tämä tylsä sää varmaan vaikuttaa tunnelmaankin. Kiva kuitenkin lähteä vähän reissuun. 

Ai niin ne mun alennusmyyntilöydöt... Ne ei tietenkään olleet alennuksessa : ( Harvoin löydän mitään alennettuja juttuja, mutta aina mukaan tarttuu kyllä jotain täydellä hinnalla ja sitten olen muka ollut aleissa. 

Kimalleneule huomista varten

Jälleen kerran perusmekko, mutta päällä aika kiva.



Kivaa Uutta Vuotta

Merita

torstai 26. joulukuuta 2013

Rela Joulu

Tapaninpäivän iltaa viettäen, joulu on siis nyt virallisesti sitten ohi. Täynnä vuonna joulu oli juuri sellainen, niinkun joulujen toivoisin aina olevan. Ei minkäänlaisia aikatauluja eikä kiirettä tai hössötystä. Käytiin haudoilla, syötiin hyvin, nukuttiin päiväunia ja lämmitettiin ulkosaunaa pimeässä kynttilöiden loistaessa <3 Lähellä ne tärkeimmät ihmiset. Ihana joulu.



Lasipallot. Minikuuseen ei mahdu kaikki, siksi näitä on vähän joka pöydällä.


Jokajouluiset Maileg-tontut


Sain mieheltä joulukukaksi lyhdyn täynnä hyasintteja <3


 Tähtiä ja kylttejä pitää olla...

Lisää sinttejä

 Minikuusen oksa

Sinttejä ja pitsiä

Kerrankin mulla on punainen joulukukka. Näin tällaisen ystävällä ja pakko oli saada myös itselle <3


Kynttilöiden valoa


Tunnelmallista tapania

Merita

torstai 19. joulukuuta 2013

Valkoiset piparkakut

Täällä vaivaa jouluahdistus... Ensimmäinen vuosi historiassa kun mulla ei ole lomaa ennen joulua vaan joulun jälkeen. Kuvittelin olevani fiksu, kun loma-aikoja mietittiin. Tuumailin että tänä vuonna en käytä mun lomaa jouluvalmisteluihin ja kaupoilla juoksemiseen, vaan nautin ja fiilistelen sitten joulun jälkeen. Wrong!! Nyt siis juoksen kaupoilla ja teen hikipäässä kaikkia pakollisia valmisteluja ja sen lisäksi olen vielä töissä ihan viimeiseen asti. Ja vielä joulun jälkeenkin perjantaina. Hyvä minä.

Olen karsinut jouluvalmisteluja vuosi vuodelta vähemmäksi. Tehdään vaan ne, mitä tarvitaan. Pipareista en edes tykkää, eikä kyllä mieskään, mutta silti niitä aina leivon. Ihan jo tuoksun ja fiiliksen takia. Tänä vuonna päätin kokeille valkoisia piparkakkuja. Ohjeen sain ystävältä, joka kehui ne maasta taivaaseen. Ja pakko myöntää, että näistä pipareista mäkin tykkään <3 Itse ripottelin päälle kaneli-sokeria, joten ei ne ihan valkoisiksi jääneet.








VALKOISET PIPARKAKUT

250g voita
250g sokeria
3 kananmunaa
500g vehnäjauhoja
0,5 dl ruokasoodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää yhdistetyt
kuiva-aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikina 
ja ota pipareita muotilla. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle 
halutessasi kanelisokeria. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia. 


Mulla on iskenyt taas jokavuotinen hyasinttihulluus. Rakastan hyasinttien tuoksua ja haalin niitä ennen joulua kämpän täydeltä. Mulle hyasintti on se oikea joulun tuoksu. Eilen kauppareissulta mukaan lähti jälleen kolme...




Kaupoilla pyöriessä silmään sattui mun mielestä ihan loistojuttu, joka on ihan pakko jakaa teille muillekkin. Gina Tricotissa oli myynnissä kolmen kangaspussukan settejä, jotka toimii loistavasti esim. matkoilla pyykki- ja säilytyspusseina. Pakko oli heti napata yksi setti mukaan. Hintaa setillä oli noin pari kymppiä. Itse tykkään pakatessa laittaa kengät ja alusvaatteet ym. omiin pussukoihinsa. Ja onhan se kiva jos pussukat sattuu vielä olemaan noinkin nättejä <3







Merita

tiistai 10. joulukuuta 2013

Pikkiriikkisen lisää

Mun joulukoristelu on tänä vuonna vähän niinkun joulukalenteri. Ripottelen pikkuhiljaa lisää koristeita melkein päivittäin. Jotenkin en vaan raaski laittaa kaikkea kerralla, kun tuntuu että vielä on aikaa ja sitten ihan jouluna on tylsää kun ei ole mitään lisättävää enää... Hassua.

Aamuisin en ole melkein ehtinyt töihin, kun silloin olisi juuri paras aika kuvailla sekä sisällä että ulkona kaikkea. Se kun tuntuu olevan ainoa aika kun  valo edes vähän riittäisi. Töistä tullessa on jo ihan pilkkopimeää. Taitaa siis kuvailut jäädä melkeinpä viikonlopuille.



Viime sunnuntaina käytiin jo perinteeksi muodostuneilla joulumarkkinoilla. Mulla on aina kamala kiire rynnätä yhdelle tietylle kojulle, jonka luotan AINA joulumarkkinoilla olevan siellä. Kojussa myydään kaikkea ihanaa sisustuskrääsää ja mm. lyhtytalon tuotteita. Eikä se pettänyt tänä vuonnakaan. Löysin sieltä tuon mun mielestä ihanan puisen kuusen, halpoja lyhtyjä ja virkattuja lumihiutaleita. <3


Sain viime viikolla ihanalta ystävältä niiiin kauniin ilolahjapaketin, että se oli ihan pakko kuvata! Ja kaunis oli sisältökin. Juuri niitä köyhäinhopeisia joulukoristeita, joista tykkään niin paljon ja vielä tähtinä <3 Kiva kun on olemassa ihmisiä, jotka tuntee sinut niin hyvin että osaa ilahduttaa juuri niillä oikeilla pienillä asioilla.




Mulla alkaa kohta iskemään pienoinen paniikki, edelleen kaikki joululahjat hankkimatta! Onneksi olen edes suurinpiirtein suunnitellut mitä kenellekkin ostaa. Toteutus vaan vielä uupuu... joka ainoa vuosi mulla on tämä sama tilanne. En vaan saa itseäni ajoissa kaupoille ja sitten kun menen, on suurin osa myyty loppuun tai kokoja ei enää ole. Viikonloppuna on vaan pakko hoitaa homma. Kummallista kun normaalisti tykkään kyllä pyöriä kaupoilla ihan liiankin paljon eikä shoppailukaan yleensä ole ongelma :)


Lumista viikkoa,

Merita

perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyttä

Meidän itsenäisyyspäivä on sujunut hyvinkin rauhallisissa merkeissä. Aamulla  nautittiin kun sai nukkua pitkään ja tehdä aamutoimet rauhassa. Sali oli tänään kiinni, joten jumppailut hoidin kahvakuulan kanssa kotona. Värkkäilin vähän lisää joulujuttuja kotiin ja iltapäivällä kiinniteltiin ulos jouluvaloja sormet kohmeessa. Oikeesti kyllä ihan hyvä fiilis kun lunta sateli hiljakseen.

Aika ihania nämä ylimääräiset vapaa-ja juhlapäivät <3

tähtivalot löysi paikkansa 

vanhat sukset ja itse tuunattu kelkka


kuusi sai viimein koristeet

kynttilöitä joka purnukassa <3

heittäydyin hurjaksi ja join jopa lasin valkkaria...

Ihanaa itsenäisyyttä

Merita

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Opettelua

Arki rullailee omalla painollaan, tutusti ja turvallisesti. Rutiinit on parhaita <3 Ja arvatkaa mitä, täällä on jo luntakin maassa ja tuntuu että ollaan ihan pikkuisen lähempänä jo joulua.

Sain viime viikolla yllättäen kuningasidean että tarvitsen uuden kameran. Olin täysin kyllästynyt mun digikameralla kuvaamiseen (vaikka se onkin pinkki!) ja etenkin kuvien laatuun. No tunnetusti olen aikas nopea toimissani ja suuremmin miettimättä laitoin tilaukseen Olympuksen Pen Lite järkkärin. Perjantaina se olikin jo mulla hyppysissä ja kaikkien latausten jälkeen käyttövalmiina. Olin taas jotenkin kuvitellut, että kunhan vaan rupean nappia painelemaan niin loisto-otoksia on tulossa. Joo, eihän se ihan niin mennyt... Viikonloppu ja loppuviikko on ollut yhtä harjoittelua ja olenkin kuljeskellut ympäriinsä kamera käteen suurinpiirtein kasvaneena  : ) Mutta tykkään kyllä kamerasta ihan nääääääääin paljon <3

Purkailin äsken muistikortilta satunnaisia  räpsäisyjä koneelle:



Minikuusi vielä ilman koristeita

Hätäisesti tehdyt adventtikynttilät



Kynttelikön enkeli

Tähtiä...

Paljon on vielä harjoiteltavaa kameran kanssa, mutta onneksi harjoittelu
on ainakin kivaa...

Merita