torstai 13. syyskuuta 2012

Kanelin tuoksua

Me ehkä hukutaan omeniin tänä syksynä! Niitä vaan tulee ja tulee... Kaikki puun aluset on täynnä tippuneita ja edelleen puut notkuu. Kaikkia ei mitenkään ehdi kerätä talteen ja käyttää. Mutta ainakin meillä on leivottu omenoista PALJON ja tällä hetkellä tuntuukin siltä, että meillä tuoksuu jatkuvasti kanelille.



Ehdoton suosikki meillä on ollut nopea ja helppo kauraomenapaistos vaniljakastikkeen kanssa. Paistokseen olen lisäillyt välillä myös raparperia omppojen kaveriksi. Aina yhtä hyvää.

 
KAURAOMENAPAISTOS
 
 
n. 5 omenaa
kanelia
1dl sokeria
100g sulat. margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
 
Kuori ja lohkot omenat voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle kaneli. Sekoita margariiniin sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

 

VANILJAKASTIKE

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta kattilassa maito, kananmuna ja perunajauho-seos. Ota jäähtymään ja lisää sokerit.
 
 
Omenoita löytyy myös kulhoista ja kupposista.


 Terkuin
Kookos
 



4 kommenttia:

  1. Kaura-omenapaistos on ihanaa!! Meillä kans ennätyksellisen paljon omenoita, mihin niitä tunkis? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän noista omenoista alkaa tekemään vaikka viiniä? Muuta hyvää käyttötarkoitusta ei nyt kyllä tule mieleen. Tuskin kyllä siitä viinistäkään kauheasti tykkäisin ; )

      Poista
  2. Syksyn herkuista parhaimpia :). Ihana blogi sinulla.
    Terveisin Nainen Talossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Kävin vastavierailulla ja kivalta näytti sielläkin <3

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua : )