tiistai 21. tammikuuta 2014

Piikikästä

Nyt täällä on kunnon talvi! Pakkasta yli -15 joka päivä ja luntakin on maassa. Äsken palailin koirien kanssa iltalenkiltä. Ihanaa kun maisemat on lumiset ja ilma on raikasta. Itsellä kun on vaan tarpeeksi päällä niin hyvin pärjää ja karvaisia koirahemmoja ei koskaan palele niiden hurjilla turkeilla.

Viime viikolla sain viimeinkin mun pitkäaikaisen suunnittelun asteella olevan virityksen tehtyä... Jemmasin kesällä vanhaa piikkilankaa talliin useamman kerän. Niistä oli aluksi tarkoitus tulla ihan perus kranssi, mutta näppärä ystävä olikin nähnyt jossakin sellaisesta tehdyn roikkuvan, pyöreän kranssin, joka oli maalattu valkoisella spraylla. Voin kertoa, että tasaisen pyöreää ympyrää ei ole ihan helppoa piikkilangasta taivutella. Lopulta kieputin sen tynnyrin ympärille, jotta se muistuttaisi edes etäisesti ympyrää. Kieputin pari kierrosta ja lopuksi vielä pari kierrosta kiertäen. Suhuttelin valkoiseksi, mutta eipä tuo spraymaali siihen ruosteeseen kovin hyvin tarttunut. Mutta eipä haittaa, onhan sitten aidomman näköinen : ) Mies fiksasi mun kranssiin ketjut ja kiinnitykset (ensin kyllä neuvoteltiin kuuluuko ruostunut piikkilanka sisätiloihin tai ainakaan olkkariin. Kuuluu se.). Lopuksi pyörittelin ympärille vielä kristalli-valosarjan. Tykkään kovasti <3



 

 
Piikkejä ja kristalleja

Hämärässä

Olen autellut ystävää vähän treenien suunnittelussa ja sain eilen töihin mennessä ihanan ilolahjan <3 Kaksi valkoista pyöreää talolyhtyä. Mun mielestä nuo näyttää ihan muumitaloilta. Meinasin viritellä ton ison sisään vielä valosarjan. Paikkansa ne löysivät heti makkarin arkun päältä. Kiitos vielä hurjasti!



Ilta on taas hujahtanut ihan huomaamatta. Nyt virittelen vähän kynttilöitä palamaan ja keitän pari mukillista glögiä. Sitähän saa vielä juoda, kun on kerran talvi.

Tunnelmallista
iltaa

Merita
 


16 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo kranssi! Luulenpa, ettei meilläkään mies olisi heti ymmärtänyt, miksi piikkilankaa olohuoneeseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, tuli siitä ihan yllättävän kiva. Mies yritti kyllä alkuun kaikkensa estääkseen tämän idean toteuttamisen, mutta joutui kyllä myöntämään että ihan kivahan siitä kuitenkin tuli :D

      Poista
  2. Kerrassaan hieno kranssi , olet kyllä taitava käsistäsi, ei todellakaan varmaan helppoa puuhaa tuo!
    Ihania talolyhtyjäkin näkyvissä, tykkään:)
    Mukavaa viikonjatkoa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tästä hommasta taisi kyllä olla taito kaukana, silkalla tuurilla se taisi lopuksi kääntyä kranssin muotoon. Väillä piikkilangat oli housuissa ja hanskoissa kiinni... En taida ihan hetkeen piikkilangasta enää muuta väännellä.

      Poista
  3. Ihana idea tuo kranssi! Tiedän tunteen,kun mies ja oma idea ei kohtaa.:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Jep, mutta onneksi meillä naisilla on yleensä hyvät neuvottelutaidot!

      Poista
  4. Siis VAUDE minkä kranssin olet tehnyt! Aivan ihana idea ja nuo talolyhdytkin ovat super söpöt! <3

    VastaaPoista
  5. Onpas mahtava tekele, kerrassaan :) Todella näyttävä ja sopii täydellisesti !

    Blogissani olisi sinulle pienoinen haaste :)

    VastaaPoista
  6. Oi, pitääpä heti käydä katsastamassa! Kiitos jo etukäteen : )

    VastaaPoista
  7. Tuo kranssi on todella hieno! Ja ihan ympyrän muotoiselta se näyttää. ;) Ihanat lyhdyt olet myös saanut! Blogissani on sulle haaste, tais muuten olla sama kuin Marjan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, näyttäähän se kunhan ei katso liian läheltä :D

      Kiitos haasteesta, seuraavassa postauksessa tulee toteutumaan.

      Poista
  8. Ihan kiva tietää.. ostin juur viime syksynä Ison määrän piikkilankaa (vielä hävyttömän kallista..) ja tarkoituksena vääntää siitä juuri sydämiä ja kransseja, maalata ne suhumaalilla valkoiseksi ja antaa lahjoiksi ja osa myydä.. se on just sellaista oikein ruosteista.. eli maali ei sitten pysykään siinä :/ Mie romahan!...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se olla, että jollain vähän laadukkaammalla maalilla pysyisikin. Mulla oli halpismaalia, sitä kun kuluu mulla tolkuttomat määrät... Kokeile ihmeessä kuitenkin.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua : )