torstai 8. kesäkuuta 2017

Metsäterapiaa

Kun oma työ lastentarhanopettajana on melkoista sosiaalista ilotulitusta päivästä toiseen, huomaan kaipaavani entistä enemmän omaa rauhaa ja hiljaisuutta, tilaa ajatella ja ajatuksille. Metsä on mulle paikka, jossa pidän huolta omasta henkisestä hyvästä olosta. Asutaan maaseudulla, jossa metsään pääsee takapihalta suoraan ja joka ikinen päivä sinne suuntaankin. 

Kun kiukuttaa tai ajatukset on solmussa, metsässä kävely helpottaa. Joskus vedän vaan syvään henkeä ja annan ajatusten virrata. Tunnin kävelyn jälkeen mieli on jo paljon parempi ja ajatukset selkeämmät. Harmitkaan ei enää tunnu niin suurilta. Välillä vaeltelen hiljakseen ja välillä vedän kunnon hikilenkin, mielentilasta riippuen. Nautin kovasti myös hämärässä metsässä kävelystä, silloin aistii jotenkin paljon selvemmin kaiken ja kuulee luonnon äänetkin paremmin. Talvella valona toimii otsalamppu, nyt keväällä ja kesällä on myöhään iltaan niin valoisaa ettei iltakaan rajoita metsässä kuljeskelua. 

Parhaiten viihdyn metsässä ihan yksin. En kaipaa sillä hetkellä seuraa enkä juttukaveria, toki koiria mulla on mukana aina jonkinlainen kokoonpano. Kamera mulla on usein mukana näillä omilla retkillä, räppäilen kuvia sieltä ja täältä. Kuvat eivät välttämättä ikinä päädy minnekään, kunhan kuvailen omaksi ilokseni. 

Suosittelen tätä metsäterapiaa kaikille, halpaa ja ehdottoman tehokasta. Kun kulkee hiljakseen luonnossa, katselee ja kuuntelee, hetken päästä maailma tuntuu paljon paremmalta paikalta. Kannattaa ainakin kokeilla. 


6 kommenttia:

 1. Metsässä ja luonnossa liikkumisella todella on terapeuttinen ja rauhoittava vaikutus, huomaan tämän itsekin joka ikinen kerta luonnossa liikkuessa. Vaikka olisi ollut kuinka murheissaan tai pahantuulinen, metsässä nämä tunteet kummasti häviävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta! Kiva kuulla, että joku muukin kokee asian samalla tavalla. Metsässä vaan on niin ihanaa <3

   Poista
 2. Metsä on minullekkin todella tärkeä rauhoittumisen ja virkistymisen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästä saa kyllä niin paljon. Sinne kannattaa mennä sekä hyvällä, että huonolla tuulella. Onneksi on suomen kauniit metsät ja oikeus mennä niihin samoilemaan.

   Poista
 3. Kauniit kuvat!
  Metsässä on niin kiva kävellä ja rauhottua.
  Tuoksukin metsässä on niin ihana!
  Liityin lukijaksi kivaan blogiisi.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa Sari <3 kävinkin heti vastavierailulla.
   Metsä on ihan paras paikka, kiva kun on muitakin metsäläisiä.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua : )